God kan een mens raken en heel persoonlijk aanspreken. Zo maar ineens. Het is een bijzondere gebeurtenis in een leven. Het gebeurt soms in ervaringen van schoonheid en liefde, soms in een crisissituatie.

Niet altijd gebeurt die aanraking in een enkel ogenblik. Soms gebeurt het geleidelijk. Er werkt of er rommelt iets, een vage onrust, een soort van heimwee, een vreemd verlangen. Het laat echter niet los. Misschien is er een verlangen naar een religieus leven?  In de plaatselijke Karmelcentra of in het vormingshuis in Boxmeer zijn er mogelijkheden om dit verlangen te verkennen.

Wie zich wil oriënteren op het karmelitaanse leven als een mogelijke levenskeuze is van harte welkom op de kennismakingsdagen. Ze worden tweemaal per jaar gehouden in ons klooster te Boxmeer. Er wordt dan informatie gegeven over de geschiedenis en de spiritualiteit van de orde. Ook krijg je informatie over de verschillende vormen van karmelitaans leven: het leven in een klooster en het leven als lekenkarmeliet.

De eerstvolgende kennismakingsdag is gepland op 4 mei 2024 van 10.30-15.30 uur in het Karmelklooster, Steenstraat 39 te Boxmeer.

Opgave en inlichtingen: Hettie Berflo of Minie Pasop, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, tel. 0485-562154 / 0485-562155, e-mail: vormingshuis@karmel.nl.

Deze weg is heilig
en goed, ga hem

Uit: De Karmelregel, paragraaf 20