In 1996 heeft de karmeliet John Welch een zeer toegankelijk boek geschreven met als titel ‘The Carmelite way’. Dit boek is vertaald door Nicola van de Rakt en Ineke Wackers en begin maart 2019 uitgegeven door uitgeverij Carmelitana te Gent onder de titel:
De karmelitaanse weg. Een oud pad voor de hedendaagse pelgrim.

Dit boek wil de spirituele wijsheid van de achthonderd jaar oude Karmelgeschiedenis beschikbaar maken. Een traditie van spiritualiteit is als een oud pad. Het wordt gevormd in de loop der tijden doordat velen het volgden. Mensen blijven het pad volgen, omdat het betrouwbaar en inspirerend is gebleken. De hedendaagse reiziger durft op die weg te vertrouwen vanwege het getuigenis van anderen. De Karmeltraditie vertelt ons het verhaal van Gods aanwezigheid aan de hand van beelden en een taal die specifiek, maar niet exclusief karmelitaans zijn. De karmelitaanse versie van het verhaal kan noch meer noch minder zijn dan het verhaal van Christus uit de evangeliën. Dit verhaal wordt hier met kennis van zaken en een aanstekelijke bezieling verteld.

 John WELCH, lid van de Karmelorde, was vele jaren professor aan de Theologische faculteit van Washington (USA). Verschillende van zijn boeken ontvingen belangrijke prijzen. Van hem verscheen reeds eerder bij Carmelitana: Als de goden sterven. Een inleiding op Johannes van het Kruis.

ISBN 978-949-2434-17-3; €19,95.