Zusters Carmelitessen in Zenderen


Go to content

Vorming

Roeping

De vormingstijd voor het kloosterleven kent verschillende fasen:


Het postulaat

De overgang van een leven in de wereld naar het leven in een klooster is een grote verandering in iemands leven. Daarom begin je eerst met een proeftijd, waarin je nog geen binding aangaat. Deze proeftijd noemen we het postulaat en duurt een half jaar.


Het noviciaat

Na het postulaat begin je aan het noviciaat, dat één jaar duurt, waarin je nader kunt kennismaken met onze levenswijze en onze communiteit. Langzaam kun je dan verder ontdekken of dit leven iets voor je is. Gedurende het noviciaat kun je verder groeien in het religieuze leven, in het bijzonder in onze Carmelitaanse spiritualiteit.


De tijdelijke geloften

Het noviciaat wordt afgesloten met het afleggen van de drie kloostergeloften voor één jaar. Dit kun je ieder jaar vernieuwen. De periode van de tijdelijke geloften duurt in totaal drie jaar. Tijdens deze periode kun je tot een diepere verbondenheid komen met de gemeenschap en bereid je je voor op de volledige gave van jezelf aan God in de eeuwige geloften.


De eeuwige geloften

Als een antwoord op Gods liefde geef je je leven geheel aan God door het afleggen van de eeuwige geloften van armoede, zuiverheid en gehoorzaamheid. Je zegt dan definitief ‘ja’ in totale overgave aan Hem en in het verlangen voor Hem te leven.

Plechtige Professie 1952 - 2009


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu